Почти минимални са щетите по реното, заради което автобус се обърна на АМ "Тракия" и причини смъртта на поне 6 души. Читателка на БЛИЦ изпрати снимки от мястото на катастрофата, на които се вижда автомобилът.

По думите на жената след часовете, прекарани блокирани на аутобана, движението е било пуснато по обходен маршрут, но там също се е образувало голямо задръстване.

"С 5 км в час се движи колоната с прекъсвания. Мантинелата в срязана, за да мине движението и в насрещните платна. От София пътуващите са отклонени по обходен път", обяснява тя.
 

 

 

 

 

 

 

 


Припомняме, че тежка катастрофа стана с автобус на "Юнион Ивкони" на магистрала „Тракия“ до Вакарел. До тежкия инцидент се е стигнало след леко ПТП с автомобил, при което автобусът е излязъл от пътя и се е обърнал в канавката. Големият брой на ранените и жертвите идва от това, че автобусът се е обърнал и хората са попаднали под него. Ранените са около 20.   По магистрала „Тракия" в посока София почти не се виждат коли. От „Цариградско шосе“ е направено трасе за линейки, които минават през 4-5 минути. Част от тях вече се връщат и към столицата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!