Какво е Любовта? Въпрос, върху който от векове насам разсъждават писатели, поети, философи, психолози. Въпрос, на който всеки от нас търси отговор. В свой видеоклип деветокласникът от Езиковата гимназия „Пловдив“ Димитър Фердинандов ни показва една малко по-различна и оригинална гледна точка, разглеждайки любовта като химическа реакция. Защо когато сме влюбени можем да не спим по цели нощи? Да живеем почти без храна и въпреки това да сме изпълнени с енергия? Защо пулсът ни се ускорява, когато видим любимия човек?  
Димитър Фердинандов учи в 9-и клас на Английската гимназия, пише TRafficnews.bg. Занимава се с физика и астрономия, изкушава го камерата. Участвал е в различни изложби, пленери и конкурси у нас и в чужбина. През 2015 година печели квота за участие в Тренировъчния лагер на НАСА в Измир, Турция. Ученикът е стипендиант на програмата на Общество Nota Bene.

Ако някога сте се чудили защо, когато човекът до вас внезапно си тръгне, имате чувството, че падате от високо и светът свършва, то ще намерите абсолютно просто и логично обяснение във видео-обяснението на Димитър: