Възрастна жена припадна след като чака повече от час на опашка пред аптека в Полски Тръмбеш

Случката е от 1 декември, между 10:00 и 11:00 часа, когато старицата се наредила, за да влезе в търговския обект за лекарства. Заради дългия престой на минусови температури жената изведнъж се свлякла на земята, съобщава вестник "Борба".


Свидетели на случилото се се обадили на телефон 112 и пристигнал екип на Спешна помощ. Медиците откарали с линейка до амбулаторията старицата.

От филиала за Спешна помощ в Полски Тръмбеш обясниха, че здравните работници са срещнали трудности по достигане на посоченото място и се наложило да тикат около 100 метра медицинската носилка със старицата.

Пациентката е обслужена от фелдшера Симеон Симеонов. Той направил необходимото, за да свести жената, проследил жизнените ѝ показатели и след като се уверил, че няма опасност за живота й, я освободил за домашно лечение.

Абсурдният случай разгневи жителите на Полски Тръмбеш, които изразиха недоволство в социалните мрежи по отношение на обслужването във въпросната аптека.

Забавянето в обекта за медикаменти се дължи на факта, че той е единственият, който работи със Здравната каса, и обслужва цялата община. Заради противоепидемичните мерки пък в помещението влиза само по един клиент, което допълнително забавя работата.