"Антон и Нина не си подхождаха нито по характер, нито по външност. Много пъти сме се чудили с комшийки от блока как това хубаво момиче ходи с този тип", заяви съседка на двамата пловдивчани, които бяха открити застреляни в Пампорово, пише plovdiv24.bg.

"Не съм ги виждала или чувала да се карат, но другите баби от блока разправяха, че двамата не се разбират много. За последно видях Антон преди няколко дни, когато тичаше пред блока с кучето си. Беше странен човек, почти не съм го виждала да разменя някоя дума със съседите. Често отсъстваше, нямаше го по 3-4 дни, даже не знам с какво се е занимавал", каза още възрастната жена.


"Апартаментът им е на 5-ия етаж. Той е на родителите на Нина, като в него живееше и брат й Георги. Нина има една дъщеря, която е на около 19 години. Жалко за детето. Каква е била тази любов, не знам", завърши разказа си живущата в блока на улица "Вук Караджич" в район "Северен" жена.

"Двамата бяха нормална двойка. Той беше малко странен - понякога поздравяваше, понякога- не. Чувахме от време на време как повишава тон, но не сме ставали свидетели на агресия от негова страна", разказа съседка. Строшената китара пред входната врата обаче говори за доста емоционална връзка.

В сряда сутринта в жилището са пристигнали родителите на Нина, заедно с полиция. "Решихме, че брат й се е забъркал в нещо, защото е рокер. После разбрахме за убийството", шокирани са хората от блока. 

За последно съседите видели аудито на Бояджийски около 19 часа, паркирано на обичайното място пред входа. Той се сдобил със спортната кола преди 2 месеца. Колата на Нина продължава да е паркирана пред блока, което значи, че двамата са потеглили заедно към ски курорта.

"Не мога да повярвам, че този човек би извършил подобно зверство. Едва ли е случайно, че всичко се случва преди 14 февруари - Деня на влюбените. Очевидно конфликтът между тях е ескалирал", коментират хора от блока пред trafficnews.bg.

Те предполагат, че в основата на трагедията е силна ревност от страна на Антон. Криминалисти също разкриха пред БЛИЦ, че това е основната версия, по която работят.

В полицията в Смолян е образувано досъдебно производство за умишлено убийство. Проверяват се телефоните на двамата, както и тяхната лична кореспонденция. БЛИЦ припомня, че зловещото убийство се разиграла в тузарското „Ауди ТТ“ на китариста, което бе намерено край Пампорово.

Както медията ни вече писа водещата версия е убийство и самоубийство.

По-рано БЛИЦ се свърза със Сийка Забилева, регионален говорител на МВР – Смолян. Пред БЛИЦ тя направи още разкрития за случилото се край Пампорово.

Припомня, че 41-годишната жена е застреляна с два куршума в гърдите и един в главата. Смъртта на мъжа, който е бил на 48 години, е настълила след изстрел в главата. В автомобила, който е собственост на мъжа и е с пловдивска регистрация, е намерен незаконен пистолет. Той е бил в ръката на мъжа, който е бил облечен изцяло в черно.

Шефът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов и зам. окръжният прокурор Недко Симов поясниха, че вдовецът, който първо е убил разведената жена, а след това се е самоубил, е бил облечен целия в черно.

Заради извършените огледи в лоши метеорологични условия – при снеговалеж и през нощта, днес предстои да се извърши повторен оглед на автомобила. Не са открити следи от борба и съпротива. По първоначални данни престъплението е извършено между 21.00 и 23.00 часа снощи.

Тодор, който пръв се натъкнал на колата ковчег с труповете на банкерката и музиканта в Пампорово, даде смразяващ кръвта разказ за случилото се.

БЛИЦ показа и първи СНИМКИ от блока, където са живели двамата.