Двайсетина представители на местния ъндърграунд, още толкова жители на ромската махала в Ботевград и почернената му майка, придържана от роднините, изпратиха Марио Панчев-Дебелия в последния му земен път, съобщава „Телеграф“. 39-годишният мъж умря от раните си, получени по време на престрелката, в която уби избягалия затворник Владимир Пелов.
 

Поклонението бе в старата църква на Ботевград „Свето Вознесение Господне“, а след това само най-близките погребаха местния криминален герой. Траурната церемония премина в стила на мутренските погребение от 90-те години.
 
Както БЛИЦ съобщи, около черквата бяха разположени четири коли на жандармерията, а паркингът пред нея бе окупиран от лъскави лимузини и джипове.
 
Черна катафалка „Мерцедес“ докара тялото в отворен ковчег, който бе поет от близките приятели на Дебелия. Те го внесоха в църквата. Голяма група местни роми с букети и венци също се включиха в церемонията.
 
Дебелия е бил изключително набожен и е минавал за покровител на малцинството в града, разказаха пред „Телеграф“ местни жители. Според тях Дебелия е бил в конфликт със затворника Владимир Пелов тъкмо заради ромите. Още щом научил, че Пелов е духнал от затвора, Дебелия разпратил свои хора да следят из града за рецидивиста от страх за живота си.