Колеги на убитата Виктория Маринова от телевизията TVN ще завършат предаването й за Хитрино. Младата жена и екипът й са били започнали работа по него и по план то е трябвало да бъде излъчено тази седмица, като темата е изразходването на отпуснатите след трагедията средства, пише "Монитор".

Виктория бе административен директор и водещ на предаването „Детектор“, от което заради смъртта й телевизията успя да излъчи само един брой с нейно участие. Предаването за Хитрино ще е готово най-вероятно през следващата седмица, каза журналистът Румен Максимов, който е свекър на Виктория.

В памет на зверски убитата на 6 октомври 30-годишна жена нейни близки и приятели подготвят поредица от инициативи. Организира се благотворителен концерт, който най-вероятно ще се състои в „Арена Монбат“, като събраните средства ще бъдат вложени в монтирането на видеонаблюдение и осветление на бетонната алея, край която бе убита Виктория, докато спортува. Концертът ще е в дните преди или след отбелязването на 40 дни от смъртта й, а може и да съвпадне с тази дата.

В Русе Виктория бе известна със своите добри дела в помощ на деца и нуждаещи се хора. „Тя като че ли намери полето си за изява в благотворителността, на която бе посветена и част от журналистическата й дейност. Не оставаше безучастна към нечие страдание. Заедно със съпруга си възпитаха и детето си така“, споделя Максимов.

В бизнес клуба BNI Prista, в който членуваше Виктория Маринова, утре ще се проведе заседание, на което ще се реши дали да бъде учредена фондация на името й.

30-годишната административна директорка на русенската телевизия ТВН бе открита изнасилена и убита миналата събота на крайбрежната алея на Дунав. Дни по-късно в германски град Щаде бе арестуван Северин Красимиров, който се опитал да се скрие при майка си. Германски съд разреши екстрадирането му и се очаква той да бъде върнат до дни у нас. Според сайта на летище София във вторник и в събота има полети от Хамбург, който е много близо до Щаде.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!