Четвърти ден е в неизвестност 88-годишният Иван Димитров Динчев от санданското село Лозеница. Възрастният човек за последно е бил в дома си около 16.00 часа на 12 октомври. На следващия ден в петък крушката в стаята, в която е живял, не светнала. Кокошките били в кокошарника, кучето е било вързано и тогава всички се усетили, че нещо не е наред, това съобщи дъщерята на изчезналия мъж, цитирана от struma.bg.
 


                                      Иван Димитров Динчев


Веднага е подаден сигнал на дежурния телефон в полицията в Сандански. В събота и неделя цялото село се включило в издирването на възрастния мъж, но от него никаква следа не е открита.

„Игла да беше в копа сено, щяхме да я открием, но него не можахме да намерим“, заяви дъщеря му Мая. От вчера Иван Димитров е обявен за общодържавно издирване. Работата по случая продължава. Близките публикуваха и снимка на възрастния човек във Фейсбук.

Изчезналият дядо Иван живеел сам. Имал е здравословни проблеми, но досега не е се е случвало да изчезне от дома си. Близките умоляват гражданите, които имат информация за него, да се обадят в най-близкото полицейско управление.