Пациентът, който бе настанен на 3 април с двустранна пневмония и положителна проба за коронавирус в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян, е изписан от лечебното заведение.

Д-р Дудевска добави, че пациентът е бил лекуван съобразно приетото в България ръководство за лечение на усложнени случаи с COVID-19.


Тя каза още, че трима от пациентите във Фтизиатричното отделение с двустранни пневмонии и съмнения за коронавирус, но с отрицателни проби, вече са изписани, а до два-три дни предстои изписването и на четвърти.Направените му два PCR теста са показала отрицателен резултат след лечението му, съобщи управителят на болницата д-р Цветомила Дудевска.

Тя поясни, че 44-годишният мъж от Троян ще бъде поставен под 28-дневна домашна карантина. След една седмица ще му се направи още една контролна графия, а след 28-ия ден ще има още един PCR тест, окончателен. В момента е в отлично общо състояние, няма никакви оплаквания.

Вчера в болницата е приет млад пациент с пневмония и съмнения за COVID-19, но PCR тестът е показал отрицателен резултат.