Пловдивчанка видя странни небесни тела снощи в небето, докато е била на вилата си в Трилистник снощи. Тя е направила снимки, на които се виждат поредните жълти светлини, които са наредени едни зад други. Снимките са направени около 21:35 часа вчера, съобщава "Трафик".

Най-вероятно пловдивчанката е видяла сателитите, изстреляни от компанията на Илон Мъск, преди дни, като оттогава периодично минават над България, коментират в социалните мрежи. 


На много места в страната хора изпаднаха в паника и се чудеха какво ли е това. 

Мистериозни светлини в небето над цяла България шокираха всички ВИДЕО

Те са 19 на брой, а от снимките се вижда, че точно толкова светлини се виждат. 

Проектът “Старлинк” предвижда осигуряването на достъп до високоскоростен интернет от космоса. В орбита до края на март бяха изведени 300 спътника, като се очаква броят им да се увеличи и евентуално да достигне до 42 000. "Спейс екс" изстреля първата си серия от 60 спътника през месец май 2019 година.  Според компанията са нужни 25 изстрелвания, за да бъде покрит целия свят.

Астролози от месеци недоволстват, че експериментът на Мъск ще създаде проблеми за наблюдението на звездите. Основателят на “Спейс екс” успокои преди дни на пресконференция във Вашингтон, че компанията му работи с научната общност да намали отразителната способност на спътниците.