Последната нощ работата в Хитрино по разтоварване на цистерните бе свършена добре, питам защо това не се случи още вчера. Това каза кметът на Хитрино Нуридин Исмаил пред журналисти, цитиран от Фокус.
По думите му вчера в рамките на светлата част на деня е разтоварен само един вагон, а в тъмната част денонощието повече. Кметът подчерта, че това е било основното му искане към фирмата. Според него може би могат по-сериозно да се намесят, въпреки сложността и риск за хората, които работят.

„Защо опитват варианти, начини, а не отиват на тези, които гарантират по-бързото източване на цистерните“, попита Нуридин Исмаил. Той благодари на хората от Хитрино за голямото търпение и обясни, че това търпение не трябва да бъде проигравано. Според него час по-скоро хората трябва да се приберат по домовете си.

Кметът на Хитрино уточни, че всички загинали ще бъдат изкарани от моргата и ще бъде отслужена обща молитва, която е ритуал при мюсюлманите. Исмаил допълни, че загиналите ще бъдат погребани в четири села.