Шепа терористи са блокирали автомагистрала "Марица" при ГКПП Капитан Андреево, а полицията бездейства! България рискува да се забърка в международен скандал, и от фактор на стабилност да се превърне в абсолютно неуправляема територия. Това написа в профила си във Фейсбук Георги Сенгалевич. 

Едно е да блокираш три кръстовища в София, съвсем друго - един от най-важните транспортни коридори на Европа, от който зависят сума ти икономики!


Екшън: Гневни шофьори са нападнали протестъри, блокирали снощи АМ "Марица", а адв. Хаджигенов... СНИМКИ

Време е прокуратурата най-накрая да се задейства, да повдигне обвинение по чл. 107 НК и да арестува Хаджигенов и Ко. за престъпления срещу републиката от раздел III "Диверсия и вредителство":

Шепа протестиращи от "Възраждане" блокираха пътя за "Капитан Андреево" ВИДЕО

престъпления, които въздействат пряко върху икономическата база на страната, като чрез това въздействие в крайна сметка се цели да се дестабилизира политическата власт в страната.

Член 107 от Наказателния кодекс гласи, че "Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения разстройва или подравя промишлеността, ТРАНСПОРТА, селското стопанство, паричната и кредитната система, други стопански отрасли или отделни стопански предприятия, като използува държавни учреждения, стопански предприятия или обществени организации, като възпрепятствува тяхната дейност, или като не изпълнява възложените му важни стопански задачи, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода от пет до петнадесет години", пише още Сенгалевич.