Нароченият за бизнесмен Данаил Божилов, който бе открит мъртъв в парк „Лаута“ в Пловдив, е обмисля самоубийството си. Това разкриха пред БЛИЦ разследващи.
Той е бил много привързан към кучето си дого аржентино. Преди да се простреля в сърцето го е вързал, защото животното е било много агресивно и е нападало хора. Пистолетът, с който се е самоубил Божилов, е законен притежаван и е „Берета“.

Вероятно дни преди инцидента Божилов е мислил как да постъпи. А в деня на самоубийството е стоял до кучето и е изпушил няколко цигари преди да насочи „Берета“-та към сърцето си.

Божилов не е бил в депресия, но е бил изключително затворена и некомуникативна личност, разказаха още за БЛИЦ нашите източници.

Не са установени друг заеми, освен четиридесетте хиляди лева, които е трябвало да върне на брат си. По-голямата част от тези пари обаче са намерени в апартамента му. За останалите, както първо БЛИЦ съобщи, Божилов е писал в предсмъртното си писмо „Загубих пари“. 

Припомняме, че именно заради това писмо, което бе открито не при първия, а едва при втория оглед, шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков разпореди проверка.

Божилов е живял в изключителна мизерия в апартамента и в квартал „Тракия“ и асоциацията с бизнесмен е меко казано нелогична. Коментираха още нашите източници.

Припомняме, че тялото на 43-годишния бивш гребец бе открито с една прострелна рака в сърцето. И до момента оръжието липсва. Първата версия на полицията беше, че става въпрос за убийство. Дни след това обаче разследващите бяха категорични, че Божилов се е самоубил и освен предсмъртното писмо има и други доказателства в тази насока.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!