Окръжна прокуратура – Смолян ръководи разследването по досъдебното производство, образувано за смъртта на възрастната двойка в смолянското село Киселчово, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. По всяка вероятност двамата съпрузи са починали от измръзване. Това е и основната версия, по която се работи, и която до този момент се потвърждава от аутопсията, посочиха от прокуратурата.
Както БЛИЦ съобщи, мъжът и жената са били открити мъртви в къщата им в смолянското село Киселчово, като сигналът за откритите тела е подаден в РУ-Смолян около 22 часа в понеделник. Починалите са 86-годишният Хакъ и 81-годишната му съпруг Хамиде.

Семейство Русеви живеели в къщата заедно със сина си, който е на легло. Именно и той е станал свидетел на смъртта им, съобщава БТА. Синът е неподвижен и не вижда, като в разказите си пред хора от селото обяснил, че майка му починала в петък, а бащата издъхнал в събота.

Семейство Русеви са единствените жители в Долно Киселчово през зимата, а най-близките съседи са на разстояние около 1.5 км в горната част на селото. Кметът на Могилица обясни, че ги е видял живи за последно на 2 януари, когато им занесъл хляб. Телата на възрастните съпрузи са открити от полицая на с. Могилица, който получил сигнал, че семейството не е виждано от дни. Болният син, който има и психични проблеми, преживял няколко дни заедно с мъртвите си родители в същата стая. Според разкази на очевидци температурата в жилището била под нулата. При огледа и при аутопсията не са открити следи от насилие.

Източник: 24rodopi.com