Млади симпатизанти на ДПС се събраха на плажа „Росенец“ тази сутрин. Хора с кауза, които са имали допир до лидера на Движението Ахмед Доган. Това са хора, които през годините са получили образование и са били подпомогнати от политическото ръководството на ДПС, заяви в ефира на БНТ евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

Сред привържениците е и млад мъж с тениска с лика на депутата и издател на „Телеграф Медиа“ Делян Пеевски. Пред камерите той обясни, че е там за подкрепа, защото Пеевски е помогнал за лечение на двете му деца, който вече са здрави, пише "Монитор".

Привържениците на ДПС са сметнали за морално ангажиращо да дойдат в района на парк „Росенец“ и да подкрепят лидера си д-р Ахмед Доган, обясни още Кючюк.

„Не трябва да забравяме какво успяхме да постигнем през последните 30 години. Уникален етнически модел, архитект на който е точно Ахмед Доган. Имахме възможност да отбележим 25 години от събитията в Сребърница.


Нещо, което се случи на Западните Балкани, не се случи в България, благодарение на този етнически модел. Това ни трасира пътя към НАТО и ЕС“, каза Кючюк.

Евродепутатът от ДПС беше попитан кой трябва да бъде пазен от НСО. „Това е от компетенциите на службата, трябва да оставим всичко в ръцете на компетентните органи, политиците да не бъдат съдници. Политиците не трябва да бъдат узурпатори на правото – нещо, които виждаме през последните дни".

По думите му всички привърженици на ДПС обичат родината си и искат България да просперира в ЕС. „Нашата мечта е да живеем в свободна и равноправна страна, която всеки ден да работи за благосъстоянието на българските граждани, да го прави компететно с аргументи", каза още Кючюк.