Затворниците от Окръжния затвор в Бургас ще бъдат впрегнати в почистването на снега. Това стана ясно от думи на Галина Байчева, началник на отдел "Управление при кризи" към Община Бургас, информира "Фокус".
Байчева обаче не съобщи колко арестанти ще се ангажират в риненето на снега, но със сигурност бройката няма да е малка. В интервю тя съобщи, че 22 машини ще чистят Бургас, а 17 снегорина ще поддържат общинската пътна мрежа в населените места.

„В Община Бургас се проведе съвещание на оперативния щаб за набелязване на мерки предвид предстоящото застудяване. Предприехме превантивни мерки с привличане на повече сили и средства, повече техника, допълнително осигуряване на инертни материали – сол, пясък, луга. Извършено беше разпределение на фирмите, които отговарят за общинската пътна мрежа и за територията на град Бургас“, обясни Галина Байчева.

„Смятам, че с общи усилия ще преодолеем очакваните лоши метеорологични условия и няма да допуснем предпоставки за инциденти“, отбеляза Байчева. Тя припомни, че според прогнозата снеговалежите ще започнат още на 6 януари вечерта и ще продължат през следващите два дни.