Ръководството на ТЕЦ „Бобов Дол“ ЕАД отговори на Корнелия Нинова в своя позиция до медиите, която публикуваме без редакторска намеса:

"Във връзка с коментар на Корнелия Нинова по адрес на нашето Дружество бихме искали да изясним пред обществеността, че твърденията на лидерката на БСП са категорично неверни и подвеждащи.
 
Не сме сигурни точно коя част на земното кълбо г-жа Нинова нарича „Третия свят“, но категорично можем да заявим, че не сме приемали и не приемаме РДФ от подобни страни. Процесът на оползотворяване на РДФ е строго регламентиран и контролиран.
 
По никакъв начин не кореспондира нито с реалните факти, нито със здравия разум изказването, че заравяме отпадъци на територията на затворени вече рудници.  Не можем да си обясним как е възможно да се изговарят в публичното пространство подобен тип абсолютно неверни твърдения.
 
Щом компетентните институции са ни разрешили внедряването на РДФ в дейността ни, това автоматично означава, че изцяло покриваме законовите изисквания и работим в унисон, както с българското, така и с европейското законодателство. Що се отнася до твърденията в стил „един човек ми каза“, че сред отпадъците имало спринцовки, то също е абсолютно невярно. Имаме разрешение за оползотворяване на определени кодове отпадъци и сред тях не фигурират такива, свързани с медицината по никакъв начин – нито лекарства, нито каквито и да е било медицински изделия.

Искаме да отправим апел към цялата общественост в България да се прекратика практиката името на ТЕЦ Бобов Дол да се замесва във всякакви несъществуващи сценарии с цел на наш гръб да се прави пиар!
 
ТЕЦ „Бобов Дол“ е важно звено в българската енергетика и неразделна част от националната сигурност на страната ни. Всяка дума срещу него, всъщност е атака срещу енергийната и национална  сигурност на България. Това би трябвало да се осъзнава от всеки национално отговорен български гражданин
 
Ще заведем дело за клевета на всеки един, който си позволява да говори в обществеността неверни твърдения по адрес на нашето дружество!"