В късните часове на 7 октомври румънски шофьор отказал да изпълни полицейско разпореждане и избягал от полицията в град Пордим, съобщиха от полицията в Плевен, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.
 В 21.54 часа автобус „Волво”, с румънска регистрация и превозващ пътници, е засечен в района на град Славяново. Нарушението е констатирано от автоконтрольори от полицейското управление в Пордим, които патрулирали на главен път София – Русе.
Чужденецът карал като на рали в посока Румъния и радарът отчел 103 километра в час при разрешена от закона скорост 70 километра в час. Нарушителят се подчинил на полицейския сигнал и спрял, но не представил документите си за правоуправление, а дал само личната си карта. После неочаквано потеглил в неизвестна посока. По-късно той дошъл в сградата на полицията в Пордим и оставил отново само личната си карта. Не останал да получи наказателното постановление за нарушението на Закона за движение по пътищата и потеглил с автобуса. За случая са уведомени граничните служби. В полицията все още се съхранява личната карта на румънеца.
Според българското законодателство пътните полицаи имат право да налагат санкции на чужди шофьори при констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата. Румънците карат изключително опасно на българска територия. Най-честите им нарушения в Плевенска област са управлението на автомобили с превишена скорост и несъобразяване с пътните знаци. /Георги Стоянов, БЛИЦ