Нападението срещу мен е поръчка. Все още нямам отговор на въпроса защо ме нападнаха. Сигурен съм, че един ден ще разбера отговора. Това ще се изясни, независимо дали МВР и прокуратурата ще стигнат до него, каза пред Нова телевизия журналистът Слави Ангелов, който бе нападнат и брутално пребит в дома си в средата на месец март.

„Малко преди 9 часа се прибрах, паркирах почти до нас и тръгнах към входа. В същия момент се прибираше и мой съсед. Той вървеше пред мен.

На около 15-20 метра пред мен видях първия от нападателите. Мисля, че той беше организатор. Имаше маска на лицето си, беше спортно облечен, със спортно яке. Огледах го, но реших, че е с маска заради коронавируса.

Мислех, че е излязъл, за да тича.

Трябваше да се разминем след 2 метъра. В момента, в който съседът ми зави към своя вход, този човек рязко зави към мен, последва удар.

Паднах на земята. Първото, което си спомням след това, е, че единия от тях ме снимаше с телефон”, разказа Ангелов.

„Зная, че са 3 души. Този, който ме удря пръв, ме удря по лицето. Другите двама са ме били с метални пръти. Единият ми крак е счупен. Тези поръчки са за жесток побой”, добави той.

Спира ги, че съседът, който се прибираше с мен, излиза отвън. Той е едър мъж, излиза, започва да им вика.

Следващият ми спомен е за едно момиче, което ми държи главата. Можех да се задуша от кръвта”, разказа още журналистът.

„Важно е това да се разкрие. Тези групи, които правят тези неща, могат да организират и убийство”, каза още Слави Ангелов.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ