Майката на четвъртокласника Ивайло Стоянов, който през 2015 г. беше блъснат от бившия кмет на Трън – Станислав Николов, ще се срещне с главния прокурор. Това каза самата тя. Поводът е оправдателната присъда на Николов, според която не автомобилът е блъснал детето, а детето автомобила.

„Случайно деяние – това е решението на съда и Пернишкият окръжен съд потвърди това решение. Аз написах до главния прокурор жалба, преснимах мотивите, протестът от Трънската прокуратура потвърждава същото нещо. Каквато е волята на съда, това е – шофьорът не е извършил престъпление”, разказа майката пред bTV.

По думите ѝ е цяло чудо, че след сблъсъка детето е останало живо – до същия извод стигнали и лекарите, борили се за живота на малкия Ивайло. Заради тежките последствия до края на живота си момчето ще трябва да спазва строга диета.

Ивайло е с отстранен половин черен дроб и далак.

Според майката съдията по делото Михаил Алексов, който оглавяваше съда в Трън, а понастоящем е председател на Районен съд – Перник, дори не е прочел мотивите. „Той просто изпълни една поръчка – така му е наредено”, убедена е Анита Гълъбова.По думите ѝ слуховете в града са, че през есента Николов отново ще се кандидатира за кмет.