Днес (бел. ред. вчера) заедно със състезатели на БФ ММА, родители и любители на нашия спорт, отидохме в министерство на спорта да попитаме министър Кузманов, позовавайки се на документацията с която разполага, ще потвърди или ще отрече думите на радевия глашатай Кутев.

Вратата ни беше отворена от охраната, което е лесно проверим факт от охранителните камери и от видеозаписите на медиите, които бяха с нас, написа в личния си фейсбук профил Председателят на Консервативно-патриотично движение Станислав Недков-Стъки.

Ето какво написа той във личния си Фейсбук:

"ПРИЯТЕЛИ, ИСТИНАТА ПОБЕДИ!
Днес, заедно със състезатели на БФ ММА, родители и любители на нашия спорт, отидохме в министерство на спорта да попитаме министър Кузманов, позовавайки се на документацията с която разполага, ще потвърди или ще отрече думите на Радевия глашатай Кутев.

Вратата ни беше отворена от охраната, което е лесно проверим факт от охранителните камери и от видеозаписите на медиите, които бяха с нас.
В последните два дни има безпрецедентна атака срещу БФ ММА. Правят се опити да бъдат изчегъртани няколко стотин спортисти, спечелили нас 320 медала от големи международни първенства.

Извънредно! ММА бойци нахлуха в Министерството на спорта СНИМКИ

Основният изчегъртвач на шампиони се явява Антон Кутев. Човек, който като депутат няколко мандата, и като член на съвета на един от монополистите ЧЕЗ, през голяма част от живота си е бил на огромна държавна заплатка.

Човек, който не е забил два гвоздея в живота си, се опитва да омаловажи денонощния труд на треньори, състезатели, и на всички ангажирани с дейноста на Българска Федерация по ММА / Bulgarian MМА Federation.

Всички тези хора заслужават респект и поклон. Затова бях длъжен да ги защитя.
Пред нас и всички присъстващите медии Андрей Кузманов каза истината – каза, че документацията в министерството не потвърждава думите на Антон Кутев.

Стъки се кандидатира за президент, вика Радев на дебат

Антон Кутев излъга, че аз като председател на федерацията по ММА съм взел милион.
Кузманов обаче призна, че не аз, а федерацията е получила държавно финансиране от министерството, а ръководството не е взимало и лев, както и че не става дума за милион, а общо за 7-те години откакто БФММА е лицензирана общата сума е около 800 хил. лв. По сто и няколко хиляди на година

Основната роля на министерство на младежта и спорта е да финансира успешните спортни федерации и клубове. За 2021г държавата е финансирала 46 спортни федерации и стотици клубове, като въпреки, че ние сме една от федерациите с най-много успехи и медали, сме една от тези с най-малко финансиране. А от програмата за клубове, министерството никога не е финансирало нашите клубове-членове.

Общият бюджет за 2021г на министерството определен за федерациите е 27 459 000лв, от които БФ ММА е получила 180 000лв.
Това се равнява на 0.65% от средствата предназначени за федерации.

Нека всеки, който има глава на раменете сам да прецени дали сме от привилигированите федерации!!

Това, че се атакува моето име с откровени лъжи и небивалици показва само едно. Румен Радев е жестоко притеснен от кандидатурата ми за президент и е разпоредил на назначения от него служебен кабинет по всякакъв начин да ме дискредитира.

Така ли, г-н Президент, се водят политическите дебати и се печелят избори в страна членка на ЕС и НАТО? Чрез използване на институциите и цялата властова мощ с която разполагате да петните и компрометирате опонентите си.

Давам на съд лицето Антон Кутев и всеки, който си позволи да петни името ми или това на БФ ММА.

В нормалните демократични страни никой не бива да бъде гонен заради активната си гражданска позиция или политическите си възгледи."