При прочистването на кръстовищата се наложи полицаите да вършат и несвойствена дейност. Да измитат смет! Друго видно е, че всички нощуващи палаткаджии в цялата страна са сто души. Това написа в профила си във Фейсбук писателят и политически PR Нидал Алгафари по повод протестърите и блокадите им.

След няколко дни обаче, по думите му, полицаите ще изметат площадите и така до следващия недоволен.

Ето и пълния текст на коментара му: 

Приятели,
при прочистването на кръстовищата се наложи полицаите да вършат и несвойствена дейност. Да измитат смет!

Друго видно е, че всички нощуващи палаткаджии в цялата страна са сто души.

Третото видно е, че всеки, който поиска нещо, примерно да не си плати тока, да не си отчете водата, да не връща кредити и още много подобни действия, може да събере приятели и да блокира, което му кръстовище душа поиска. Че няма да постигне нещо, е ясно, но ще го дават по телевизора, докато си е полегнал на подложка и ще си пие биричката по къси панталонки.

Донесе ли и уредбичка, засукани млади момичета ще си се рахатят безплатно на музикални ритми според кефа им.

Възрастни достолепни граждани пък ще се възползуват от създалата се ситуация, че да пометат под тях в къщи, ще изработят и донесат собственоръчно направени плакати в клуба по интереси и ще отчетат дейност пред партийния секретар.. На мига ще се появят и лелеещи за законност прависти и всякакви други активисти и ще ги пазят от неправомерните действия на полицията.

Обичащите зрелищата - сеерджиите - ще нарамят туби, тромбони, кавали и дудуци и ще пратят те сеира.

Млади полуобразовани, не с лошо де, не завършили още образованието си в Натовска или Европейска държава, дошли да натъкмят кашончетата с русенско варено, няколко буркана лютеница, и колкото мама и татко са стъкмили, пръчки салам и подкови луканка, ще се отбият да засвидетелстват принципното си недоволството.

В зависимост от това, кой по-пръв свари, дали президент или министър председател или лидер на опозицията да ги подкрепи, другите ще размахат Но пасарански юмрук и ще призоват за нещо си.

Тук веднага ще се появят, РТС-тата, камерите, репортерите, а водещите ще се надпреварват да дирят сякаш говорещи умно доценти, професори, които да разтягат локуми от зори до зори.

Е, ще има и вагабонти, които ще искат или да припечелят нещо за цигари и дозички или просто да го види съседката Мими, колко е възмъжал и ще набие някой.

След няколко дена полицаите ще изметат площадите и така до следващия недоволен.

Има и нещо позитивно в цялата тази работа. Като на байракопродавачите и отрязан пътя към стадионите, там е келепира. Водопродавачите също ще са на далавера. А държавата ще пълни хазната чрез написаните актове за нарушения.

Мила родна картинка.

Искаме да сме като Швейцарската държава, ами ни трябва и такъв народ да си намерим!

 

Приятели, при прочистването на кръстовищата се наложи полицаите да вършат и несвойствена дейност. Да измитат смет!...

Публикувахте от Нидал Алгафари в Събота, 8 август 2020 г.