Три млади женски лемура са най-новите обитатели на Софийския зоопарк. Това каза в интервю за „Фокус“ Ирина Сахатчиева, експерт връзки с обществеността в Зоопарка в София.
 

Тя уточни, че животните идват от Зоопарка в Торино и са родени през 2015 и 2016 година. По информация на официалния сайт на Зоологическата градина това се случва по линия на международния зоопарков обмен.
 
Имената на лемурите са Манди, Нойзи и Комба и посетителите вече могат да ги видят на територията на Зоологическата градина.
 
„Вчера успешно ги събрахме с мъжкия и женския лемур, които имахме преди това – също млади животни. А това събиране на животните в група (защото лемурите не живеят сами) е голямо постижение. Предвиждаме да съберем и гибоните. Вчера също събрахме лъва Славчо с лъвиците и това събиране ще продължи, защото те се гледаха цяла година през решетка и сега Славчо има за компания ту едната лъвица, ту другата. И в най-скоро време ще можем да ги видим заедно във външните заграждения. Това нещо е дълъг и продължителен процес, който изисква наблюдение и внимание при всички животни“, каза Сахатчиева.