На пазара в „Красно село“ стриктно се спазват противоепидемичните мерки и се следи за дистанция, и носене на маски. Това заяви Николай Попов, изпълнителен директор на „Пазари ЮГ“ ЕАД.

Той препоръчва хората да не се притесняват и да пазаруват плодове, и зеленчуци на открито. Пазар „Красно село“ винаги предлага прясна продукция, директно от земеделските производители в България.  


На пазара има изграден пропускателен режим и еднопосочно движение. Монтирана е система за мониторинг на броя на посетителите и не се допуска превишаване на броя клиенти на пазара.На входа има още дезинфектант и маски.


В момента имаме по-свито търсене, но вече има пресни пролетни зеленчуци. Пандемията оказа негативно влияние върху търсенето на храни като цяло. Така се стига до това, че се потребява, точно колкото е нужно. Излишното потребление на храни не съществува към момента, коментира Николай Попов.


Като цяло при групата на плодовете и зеленчуците имаме по-ниски ценови равнища спрямо миналата година, но при храните имаме изменения нагоре – средно със 7-8 %, но по-скоро те са свързани с промишлени разходи, а не толкова с пазарната реализация”, обясни той.