Столичната топлофикация започва от днес до 2-и август планови ремонти, заради които ще бъде спряна топлата вода в района на ул. "6 септември". Заедно с това продължава и реконструкцията на топлопреносната мрежа по улица "Граф Игнатиев".

"Топлофикация София“ продължава изпълнението на утвърдената от Столичния общински съвет ремонтна и инвестиционна програма за тази година. Целта е да се подобри надеждността на системата и да се осигури качествено топлоподаване през зимата, съобщават от дружеството. По време на ремонтите това лято топлоподаването се преустановява поетапно и за по-кратко време, твърдят от там. От днес до 20 юли ще бъдат извършени ремонти по топлопроводите, захранващи кварталите "Лозенец“, "Дианабад“, "Изток“, "Изгрев“, "Гео Милев“, "Яворов“ и принадлежащите сгради. 

Няма да бъде спирана топлата вода на кварталите "Иван Асен Втори“, "Подуяне-център“ и "Редута“, както и на сградите в квартал "Лозенец“. Тези райони ще бъдат захранвани от друг топлоизточник по време на ремонтите.