Професионален килър разстреля бизнесмена Петър Христов вчера сутринта малко преди да влезе в офиса си на столичния бул. „България“.

Подозира се, че мотивът за покушението е за отмъщение, пише „Телеграф“. Убиецът изстрелял 8 куршума и всичките до един попаднали в целта – установили медиците от ВМА, които близо 30 минути опитвали да реанимират Христов, но той издъхнал.

Един от мотивите за показния разстрел, както вече информира БЛИЦ, е съдействието, което бизнесменът е оказвал на МВР в разследванията срещу страховитите банди "Наглите" и "Килърите".

Петър Христов уредил неофициална среща на разследващите с ключов свидетел Валентин Михайлов – Ихтиманския, който проговори за съучастниците си в „Наглите“, пише "Телеграф". Освен това е давал и оперативни насоки за шефовете в бандата за убийства на Пешо Сумиста.

Освен „Наглите“криминалисти търсят следа за мократа поръчка и в бандата „Килърите“. Един от най-големите противници на Христов според великотърновци бил Георги Вълев, член на групата. Вълев бе осъден от ВКС на доживотен затвор без право на замяна за подбудителство към убийството на търновския адфвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев.

По оперативни данни Христов е бил изключително полезен на разследващите относно дейността на Вълев, което можело да се счита като евентуален мотив за разстрела. От МВР уточниха, че работят по всички версии, като към момента нито една – свързана с бизнес или лични взаимоотношения не може да бъде подценена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!