Сбиване на седмокласници във Велико Търново разбуни духовете в старата столица. Клипче с неприятния инцидент се завъртя в една от социалните групи във Facebook, но по-късно бе свалено.

Ръководството на училището и експерти от Детска педагогическа стая проверяват случая. 

Сбиването между двама седмокласници от СУ "Емилиян Станев" станало преди ден. Техен съученик записал видеоклип и го изпратил на родителите на пострадалото момче, а баща му го публикувал във Facebook.  

"Клипът е бил качен снощи в една великотърновска група. Качен е от таткото на едното момченце, което е пострадало. Той после го е свалил по собствено желание. Тази сутрин в класа двамата педагогически съветници влязоха да говорят с децата", заяви за bgonair.bg директорът на СУ "Емилиян Станев" Кина Котларска. 

Днес в училището били извикани родителите на двамата седмокласници и инспектори от Детска педагогическа стая."Все още не знаем какво точно се е случило, знаем резултата, но това, което се вижда, клипът е върхът на айсберга. Аз искам да стигнем до истината, защото едно дете никога не бие случайно друго!", каза още Котларска.

Местната комисия за борба с обществени прояви на малолетни и непълнолетни до момента не е уведомена от училището или от родителите. 

"Аз днес разбрах за този случай, до този момент не бях уведомена. Лично бих потърсила контакт, бих потърсила педагогическия съветник и психолога, за да си изясним ситуацията", заяви секретарят на МКБПМН Христина Станчева.

От комисията казват, че проявите на агресия във великотърновските училища са редки, годишно се гледат до 3 възпитателни дела.

Инспектори на Детска педагогическа стая са се самосезирали от публикувания в интернет клип и по тяхна преценка ще уведомят прокуратурата.