45-то и 46-то Народни събрания като че или за пръв път отговаряха на настроенията на българското общество. Може би бяха по-груби и по-остри, но бяха много по-различни от предишните. Като че ли се върна живецът в Народното събрание.


Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ главният секретар на "Има такъв народ" Виктория Василева.

Дали сме отговорили на очакванията на хората, предстои да видим на изборите. Смятам, че на тях хората ще оценят и двата парламента, заяви тя.

Попитана за коментар на данните от социологическо проучване, според които подкрепата за ИТН спада, Василев заяви:

"Не смятам, че социологическите проучвания отразяват реалната картина. До кампанията има достатъчно много време, за да се случат много неща и да се чуят много истини".

Понякога правилата искат да ги създаваш. Това, че искахме да направим нещата по наш начин, явно не беше разбрано.

Ние искахме да има правителство и се опитахме да го направим по наш начин. Може би чрез изваждане на другите партии от зоната на комфорта понесохме негативи, посочи главният секретар на ИТН.

Всяка една стъпка в този политически процес е някакъв вид урок. Много се надявам и другите партии да са си научили урока.

Нашият урок е, че може би трябваше да проведем диалога с партиите по друг начин. Но няма да приема това, че не сме били достатъчно открити.

Ние бяхме максимално открити. Смятам, че платихме цената на честността и откровеността, които дължахме на хората, коментира Виктория Василева.

Никой не беше готов да направи необходимите компромиси. Надявам се всички останали да са разбрали, че всеки ще трябва да смири личното и политическото си его, за да се случат нещата - този процес е двустранен, каза още Василева.