Следователят Ясен Тодоров буквално разби шефа на ВКС Лозан Панов. "Той е фалшив герой, запя в хора на Христо Иванов", сподели Тодоров в предаването "Офанзива" по Канал 3.

"Когато виждам поведението на Панов през годините и иска всички да вярват, че е най-моралния човек в държавата, това просто не е така. Няма лошо да преживееш катарзис, но направи го откровено.


Той рядко се явява на работа. Не вярвам да подаде оставка, ще опита да си изкара мандата и ще се насочи най-вероятно към политическо поприще. Той е фалшив герой, за голямо мое съжаление. Имах друга представа за този човек", допълни следователят.

По думите му грантаджийския Съюз на съдиите в България (ССБ), чийто председател е била и Нели Куцкова, е бил яростен противник на Лозан Панов преди избора му, а сега са се обърнали на 180 градуса.

"Христо Иванов, който тогава беше правосъден министър, емблематично не присъства на избора на шеф на ВКС. После Панов запя в хора на Христо Иванов и ССБ. Явно процеси са се развили след неговия избор. Има промяна в поведението му", отсече Тодоров.

Той припомни и големия скандал около опита за избор на грантаджийката Нели Куцкова за шеф на Софийския апелативен съд. Тогава Лозан Панов обяснил на членове от ВСС, че "трябва" публично да защити кандидатурата й, но въпреки това ще гласува срещу нея. Тодоров обясни, че така и не станало ясно кой натиска шефа на ВКС да гласува "за" грантаджийката, но кадровиците разбрали, че явно Панов е обвързан със сенчести кръгове, които се опитват да кадруват неправомерно в Темида.

По време на избора пък Панов изпълнил това, което казал - защитил публично Куцкова и след това гласувал против нея. Заради това по-късно избухна скандал как така има разминаване в гласовете между хората, които са се изказали "за" Куцкова и тези, които реално са гласували за нея. Заради това беше променен закона и всички гласувания са явни.

"Гласувах против Куцкова, като аргументите ми бяха, че е добър юрист, но няма да бъде обединител", отбеляза Тодоров. Той се разочаровал и спрял комуникацията с Панов след като шефът на ВКС ги нарекъл "блато".

Малко по-рано следователят коментира, че Лозан Панов е председател на ВКС, един от тримата големи, човек, който трябва да е с безупречен морал и яснота за всичко от неговото минало.

"Явно крие тайна, която не иска да сподели с българското общество и това е несъвместимо с поста, който заема. Панов се опитва да бъде ментор и морален стожер, изнася речи , но всъщност явно го е било страх да отслужи воинския си дълг и да отиде в казармата. Това беше дълг на всеки български мъж да даде дължимото на родината и да служи 2 години.

Той е двуличен човек и лицемер", допълни той по адрес на Панов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!