Главен инспектор по приходите от Националната агенция по приходите (НАП) търси собственика на „Гранекс Трейдър“ Данаил Николов заради ревизия на фирмата. Това показва проверка в списъка на издирваните лица заради данъчни задължения, пише в. „Галерия“.

Шеф на НАП е културистът Румен Спецов, а „Гранекс Трейдинг“ е била негова фирма, преди да я прехвърли на Данаил Николов през 2016 година. Според кандидат-депутати от ГЕРБ тогава дружеството е имало 1,2 милиона лева дълг от неправомерно начислено ДДС и Спецов лично е получил доклада на НАП. След това продал фирмата си на Данаил Николов, който сега е на 42 години.

Скандалът с фирмата на Румен Спецов, прехвърлена на сламен човек, избухна в средата на май, малко след като той беше назначен за шеф на приходната агенция от служебното правителство. По случая проверка прави прокуратурата.От съобщението до Данаил Николов става ясно, че на 7 юни тази година е издадена заповед за нова ревизия на дружеството, което той е купил от настоящия шеф на НАП. В него пише, че новият собственик и управител трябва да се яви при главен инспектор Даниела Кошукова в НАП-София. Съобщението е поставено на адреса му на 17 юни, но е публикувано и в раздела с издирвани лица в сайта на НАП.

От ГЕРБ разкриха нова далавера на Спецов с мъж, който се върнал пеш от Италия ВИДЕО

Данаил Николов има срок от 14 дни, за да се яви и да помогне за ревизията на затъналата в дългове фирма, т.е. в началото на юли. Така на практика Румен Спецов търси Данаил Николов заради фирмата, която му е продал, въпреки че ревизия й е правена още през 2015 година и оттогава дружеството не е развивало дейност.

Всъщност Данаил Николов е издирван няколко пъти заради други фирми с дългове, които е купил от различни бизнесмени. На негово име се водят над 20 дружества. 2 от тях дължат ДДС по ревизии, като най-много има да плаща „Агро мил“ – 2,3 милиона лева, след това е „Гранекс Трейдинг“ на Румен Спецов с 1,2 милиона, а трета има дълг от 300 хиляди. Останалите фирми на Николов дължат осигуровки или са продадени, за да не се плаща на съкратените им работници.


Запустялата къща в село Ялботина, където според документите е адресът на купувача на фирмата на Спецов

Адресът на фирмата „Гранекс Трейдинг“ е в столичния кв. „Лозенец“ на ул. „Цветна градина“ 12, но там никой не е чувал за Николов. По лична карта той живее в къща в село Ялботина до Драгоман, която беше посетена от кандидат-депутатите Тома Биков и Александър Иванов. Всъщност Данаил отдавна не живее там, твъдеят запознати с казуса му. Той е скитник, има проблеми с алкохола и се подвизавал на различни места в София, предимно в района на Женския пазар, Лъвов мост и Централна жп гара.

Данаил е един от хилядите бедняци милионери, които купуват фирми с дългове, защото нямат имущество, което да им вземат. Посредници между хора като Данаил Николов и фирмаджии като Румен Спецов са адвокатски кантори, които намират сламени хора и им прехвърлят фирми срещу суми между 50 и 100 лева еднократно.

Според запознати със схемата новата ревизия на „Гранекс Трейдър“ е напълно излишна, защото отсега се знае, че Данаил Николов няма как да бъде намерен, а дори и да научи случайно че го търсят и да се яви, той няма пари и имоти, с които да обезпечи вземането на НАП.

БЛИЦ припомня, че в неделя бившият премиер Бойко Борисов отново попита къде е собственикът на „Гранекс Трейдър“ и дори предположи, че е скрит някъде или убит.

Оказва се, че НАП съвсем официално го търси, за да му връчи ревизия, която вече е била връчвана на стария собственик на фирмата му и настоящ шеф на приходната агенция Румен Спецов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!