Правителството е една от причините кризата да се задълбочава. Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея заради предстоящите избори ГЕРБ се плашат от реакциите на хората и затова ги е страх да вземат мерки: "Пълен провал е управлението на кризата. Управляващите действат хаотично и приемат мерки на парче. Пропуснаха златно време - лятото, когато цялата система трябваше да се подготви за втората вълна на пандемията". 

По думите ѝ предизборна се харчат парите: "Искат се компетентни хора, държавническо мислене, а не мандатно и до изборите да се мисли как да се решат проблемите. Управляващите не са такива". 

Нинова коментира и подготвената обществена поръчка от ЦИК за машини за гласуване: "Закъсняха! Държавата да се намеси с помощ по-категорично. Да не оставя отговорността само на ЦИК".

Тя беше категорична, че ако поръчката за машини се провали, отговорността няма да е на членовете на ЦИК, а ще е политическа и ще е на правителството.

Във връзка с оттеглянето на предложението за детски надбавки за всяко дете, лидерът на БСП заяви, че това е предизвикало напрежение между ГЕРБ и "Обединените патриоти": "За тези 4 години те са демонстрирали неведнъж някакъв разнобой, после търговията се задейства и нещата се изглаждат".

Нинова подчерта, че е неприемливо да се противопоставят "майките срещу полицаите", което по думите ѝ Бойко Борисов прилага постоянно в годините на управлението му.