Най-нетърпеливите бургазлии откриха плажа през днешния топъл и слънчев ден.  По плажа край морето имаше стотици граждани дошли да се попекат или да се разходят. Имаше и такива, които последваха кучето си не се уплашиха от студената вода.

Някои от тях бяха дори чисто голи, изложили се на първите по-силни, слънчеви лъчи. 

Екипи от доброволци към Община Бургас обикалят Морската градина и парковете в комплексите, за да следят дали се спазват противоепидемичните мерки и ако има установени сериозни нарушения подават сигнали в полицията.
СНИМКИ: Булфото

Доброволците следят дали се спазва движението по посоката на стрелките, които са нарисувани по алеите, да не се сяда на пейки, да не става струпване на хора на едно място, да не се използват беседките, както и детските кътове и спортните съоръжения. За целта хората са облечени в светлоотразителни жилетки и имат обозначителен бадж. Въпреки присъствието им в Морската и в парковете обаче, нарушения на противоепидемичните мерки имаше и в днешния ден.

Освен в Морската градина, другото невралгично място в неделния ден се оказа парка в комплекс "П.Р. Славейков". В Морската градина, освен сядане на пейки, спортуване на групи, имаше и детско парти в една от беседките до експозиционен център "Флора". Сигнал за събраните на едно място повече от двама души бе подаден в полицията.

Повечето от доброволците са жени и на тях им е трудно, когато се налага да обяснят на разхождащите се, че трябва да спазват мерките. Някои от хората се съобразяват с направената забележка, други обаче стават арогатни и са готови дори да влязат в словесно пререкание.