Утре партия АБВ ще проведе национален конгрес, на който членовете ще изберат нов лидер след оттеглянето на Георги Първанов. Трендафил Величков разкри какви са настроенията във формацията ден преди важното партийно събитие в предаването "Офанзива".
"При учредяването на АБВ всеки даваше идеи, всеки даваше предложения и се видя, че проектът беше създаден с идея всеки да свети със собствена светлина. Новото ръководство и новият лидер ще имат своя идентичност. Никой няма да свети с отразената светлина нито на Георги Първанов, нито на Ивайло Калфин. Първанов, Петков и Калфин - това са хора с много опит, не приемам квалификацията "стари кучета".", обясни Величков.

По повод поканите на БСП към членове на АБВ да се върнат в редиците на Левицата, Величков използва метафоричен език и заяви, че отварянето широко на врати в този студ води до настинка. "За да има официална среща между ръководствата на БСП и АБВ, особено след непростимия номер на Корнелия Нинова, който тя извъртя на президентските избори, подобна среща може да стане само по покана на БСП.", каза депутатът от АБВ.

Величков увери, че е много важно какво ще реши утре конгресът на партията и подчерта, че решението за нов водач ще бъде взето след широко обсъждане.