Зам.-председателят на АБВ Румен Петков не изключи вероятност за коалиция между БСП и ГЕРБ. Той бе гост в сутрешния блок на bTV. Той се аргументира така - двете партии се държат всяка като алтернатива на другата, с която зачертават останалите.
Предстоящите избори надали ще излъчат Народно събрание, което ще излъчва стабилност, смята той. Но и сегашното не се ползва с доверие, посочи Петков.
 
В името на стабилността Бойко Борисов направи редица компромиси, които не отговарят на обществените интереси и компромиси, каза още Румен Петков. И даде пример - оградата на границата с Турция, която е компроментирана, защото всеки ден залавяме бежанци от другата й страна. А съоръжението било направено в името на дружбата с Патриотичния фронт.
 
Росен Плевнелиев е недоразумение във всеки един план, каза Петков, запитан как ще оцени мандата на отиващия си държавен глава. Оценката му за управлението на Плевнелиев е "катастрофа". "Това е президентът, който, ако имаше как, щеше да обяви война на Русия. Радев няма как да не е по-добър - Плевнелиев изкопа дъното", посочи Петков.
 
И новото ръководство на БСП показва, че понякога лъжата е форма на съществуване, каза Петков. В отговор на въпрос той заяви, че не може да се мисли за коалиция БСП - АБВ, защото по време на кампанията за президентските избори били "грубо употребени".
 
Утре АБВ има конгрес, на който се очаква лидерът Георги Първанов и заместниците му да се оттеглят от първите места в партията. Даваме път на младите, но ще помагаме, каза Петков.