Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ благодариха на членовете и симпатизантите на партията, които се събраха още рано сутринта в подкрепа на почетния председател в парка "Росенец".

Не искаме да хвърляме камък, защото знаем, че ние ще се изцапаме и окаляме. Опитахме се да стоим на дистанция - няма да им правя квалификация - на това, което виждате и се случва през последните два-три месеца в страната. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Войната им на институциите доведоха до там, че видяхме вчера до какво се стигна в София. Днес тук целяха точно това. Днес целта им бе - те не говориха за тези каманаци, а говореха за това. Днес всички видяха за какво иде реч. Целта им беше агресия в частна собственост, в частен имот. Те искали сараите. Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарии на агресия. За огромно съжаление виждаме, че държавата липса, каза още Карадайъ. 

Президентът не можа да разбере какво означава институцията президент и води лични и персонални битки. Това, което се случи, да се смесят различните потоци - направи го изпълнителната власт, направи го жандармерията, направи го кмета на общината, който е заместник-председател на ГЕРБ.

За нас това означава, че го направи ГЕРБ.

Те търсиха провокацията, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в страната за решаване. Но ние ще имаме възможност и по други поводи и начини да говорим. Искам още веднъж а ви благодаря и да се поклоня, каза още Карадайъ. 

Ще бъда много кратък. Първо, изключително много се гордея с вас. Второ, за сетен път установявам, че много ви обичам. трето, позволете ми много дълбок поклон пред вас. Колеги, ще кажа само това, заяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган под бурни аплодисменти на присъстващите, които още от ранна утрин се събраха в негова подкрепа в парка.. 

Тази агресия беше символна, тази агресия беше против ДПС, защото Ахмед Дохан е символа на ДПС. По този начин тази агресия беше към всеки един от нас, депесарите, бе категоричен председателят на ДПС.  

ВИДЕОТО може да видите ТУК!