Връщам се в къщата, където започна моят трудов стаж. Натрупах доста опит през годините и ще помогна на министерството. Това заяви пред Министерски съвет Кирил Ананиев, който ще смени здравното министерство с това на финансите и се очаква да замести Владислав Горанов.

"Не ми е олекнало, защото имаме много неща, които трябва да довършим. Знам, че професор Ангелов ще довърши започнатите важни проекти", каза той. 

"Вече сякаш съм си вкъщи. Вчера се видях с колегите и обсъдихме нещата, които предстоят. Има много задачи пред министерството на финансите. Приходите са много по-малко от предвидените първоначално. Предстои ни работата по проектобюджета за 2021 година. Приходите едва ли ще бъдат в размера, в които се прогнозираше досега", каза Ананиев. 

"Вчера се видяхме с колегите. Мъчно ми е, че напускам здравното министерство. Създадохме добра обстановка за работа. Най-важното е колективът да е спокоен, за да постига резултати. Ще продължим да работим заедно с колегата Ангелов", каза той с усмивка. 

"Вече работим по нови социални, икономически и здравни мерки, които ще представим в понеделник на останалите членове на коалицията. Ще предвидим мерки, които са свързани с финансиране от страна на държавата. Средства, които по най-бързия начин ще стигнат до хората и бизнеса", каза той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!