Журналисти и политици получиха анонимно съобщение на мобилните си телефони, в което се твърди, че БСП готви чудовищен сценарий за спечелване на изборите догодина.
SMS-ът гласи: „Уведомяваме ви, че БСП изпълнява чудовищен план за спечелване на избори 2009. Той се състои от: омаскаряване на основните политически опоненти и обявяване война на едрия бизнес или т.нар. „олигарси" чрез създаване на обществена нетърпимост към тях. Провеждане на демонстративни акции и образуване на наказателни производства. Изфабрикуване на сигнал за заплаха срещу премиера и извършване на „инсцениран опит за покушение" срещу него, приписвайки го на „олигарсите". Последваща медийна истерия за случилото се, което ще даде възможност за арести и репресии на всички неудобни за БСП субекти и създаване образ на „герой" на премиера. Елиминиране на досегашните представители на едрия бизнес и преразпределяне на овакантените икономически територии непосредствено преди избори".

При набиране на мобилния номер, от който е изпратено съобщението, след продължително свободно, се включва гласовата поща на Бриго Аспарухов - бивш шеф на разузнаването и кандидат на социалистите за кмет на София на последния вот, предаде Дарик. Самият той отрече да е автор на sms-a и заподозря, че това е хакерска атака.  /БЛИЦ