ОТ ГЕРБ сме готови за избори по всяко време. Структурите ни са в кондиция, допирът ни с избирателите никога не е преставал. Ние не работим кампанийно. Дали на 28 март, април, или май - ние сме готови. Това заяви в телевизионно интервю депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. 

"Самият президент Румен Радев още през декември обяви 28 март като първата възможна дата за избори. Всички бяхме с нагласата, че това ще е датата, защото в своето изявление президентът звучеше непреклонен - колкото по-бързо, толкова по-добре за държавата.

Вчера стана ясно, че и кметовете на населените места, които пряко участват в подготовката на изборния процес, също са с нагласата, че това ще бъде датата и дори вече са започнали разговори със здравното министерство, както и предварителни подготвителни действия, които не изискват указ.

Радев с бомба за изборите!

Тази дата беше отново потвърдена преди празниците и в последствие като че ли някой забрани на президента да говори за първата възможна дата и той започва да се консултира с всички и за всичко.

Стигна се до там, че той утре ще се консултира и с извънпарламентарни сдружения. Редно е, когато някакво становище бъде публично оповестено, то най-малкото да бъде отстоявано или да се обясни какво налага неговата промяна", коментира тя.

"Ако се вземе едно решение, смятам, че президентът, който толкова очакваше парламентарни избори или предсрочни избори, сега е нелепо да няма мнение. Все пак Радев е бивш военен. Надявам се, че в армията не изпращат първо войската, а след това да се пита трябваше ли да ги нападаме и кога точно. Нелепо е всичко това", каза още тя.