Юлиан Ангелов от ВМРО и авторът на изложбата „Другите българки” Михаил Вучков влязоха в остър спор в студиото на bTV. Поводът е, че изложбата показва транссексуални жени, които позират в носии и наподобявайки известни картини на Владимир Димитров – Майстора.

Политикът от ВМРО заяви, че е „гавра” както транссексуалните модели да се показват на фона на творчеството на великия български художник, така и да си показват „мутрите” в носии, защото те били нещо свещено за българките и се обличали само на празник. По повод това, че изложбата е получила финансова помощ от държавата, Ангелов заяви, че в последните години в държавната администрация са инфилтрирани чиновници, които да прокарват интересите на определение неправителствени организации.

Вучков пък попита дали за бившия депутат е проблем, че моделите са транссексуални и заяви, че политици като него нямат проблем с хората с такава сексуалност, стига да не ги виждат публично.

Караницата между двамата, прекъсването и надвикването просто нямаше как да бъде овладяна от водещата Биляна Гавазова. „Моля ви, дайте думата на дамата!”, опита се да спре конфликта тя.

Изложбата „Другите българки” ще има премиера на 8 март.

„Трябваше да е на 2 февруари!”, заяви иронично Юлиан Ангелов. Авторът Михаил Вучков пък заяви, че точно заради такива хора като политика от ВМРО има нужда от такива прояви, които да покажат, че и транссексуалните имат права.