Евродепутатът Николай Бареков проведе тази сутрин работна среща, заедно с ръководителите на консерваторите и реформистите в Европарламента, както и премиера Борисов. Това съобщи той във "Фейсбук".
"Тази сутрин. Работна среща, прераснала в истинска дискусия, организирана от мен, между ръководителите на консерваторите и реформистите в Европарламента и премиера Бойко Борисов. Присъства и моят екип от парламента.

Както виждате и Мария Календерска е тук по моя покана. В продължение на час и половина в МС дискутирахме важните за Европа и България теми: Брекзит, мигрантската криза, Шенген и Еврозоната. Моята позиция е, че бъдещето на Европа е в силна консервативна коалиция в следващия ЕП между център-дясното и истинските консерватори", написа Бареков във "Фейсбук".

И добави: "Британските колеги поискаха подкрепа от България за завършване на Брекзит изгодно и за двете страни. Според Борисов решенията в Европа днес се взимат изключително трудно, въпреки диктата на Германия, Франция и Холандия. Позицията ни за мигрантите е обща - затваряне на границите на Италия, Гърция, България, Испания.

Инвестиции на ЕС в Африка за подобряване на качеството на живот и построяване на бежански центрове извън пределите на Европа. Положението в Европа изглежда доста песимистично към днешна дата и според двете страни. На прага сме на интересни времена...."