В 48-ото Народно събрание трябва да се говори с всяка една партия, независимо дали е опозиция или управляваща. Такова мнение изрази пред Нова тв Тома Биков от ГЕРБ.

„Мисля, че имаме всички шансове да бъдем на първо място. По-важно е след изборите какво ще се случи. Трябва да оставим всички възможности отворени. Би било изключително лошо политическата криза да продължи. Това ще се случи, ако ГЕРБ не участва в управлението”, каза още депутатът.

По думите му предишното правителство се е самосвалило със спада на управляващото мнозинство. „То беше резултат от една много сбъркана конструкция, която беше предложена декември, когато се формираше кабинетът. Управляващите започнаха да пишат програма чак, след като подадоха оставка. Това е парадоксално.

Не успяха да изработят механизъм за взимане на решения. В крайна сметка се стигна до това, което те наричат лоша комуникация вътре в коалицията. Всъщност говорим за липса на реалистични цели, които да бъдат постигани. Всичките бяха абстрактни. Някак си не можаха да разберат, че целта - ГЕРБ да не бъде във властта беше, изпълнена на 3 ноември. Самите ние казахме, че сме в опозиция”, обясни Биков.

За газоподаването от „Газпром”:

„За да тече оттам газ трябва да се прекарат още два газопровода. Иначе ние просто строим на голо поле един газопровод, който не е свързан там, откъдето идва газа. ГЕРБ подписваше договори с фирмата, защото това беше най-евтиният газ. Асен Василев сбърка, защото договора приключва в края на годината. Той обяви, че изобщо няма да водим преговор с „Газпром” . Смятам, че България трябва да намери 3 милиарда кубика газ”.

Включително лошо политическата криза да продължи. Това ще се случи, ако ГЕРБ не участва в управлението”, каза още депутатът в ефира на Нова тв.

Биков заяви, че няма как ГЕРБ да управлява заедно с ДПС, "Възраждане" и ИТН, защото управлението ще се разпадне както това на ПП, БСП, ДБ и ИТН. 

Вижте повече във видеото: