Ако Делян Пеевски и Кирил Петков решат да направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Не давам оценка на казанoто от акад. Денков. Но помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши в Пеевски", каза той. 

„Аз Христо Иванов съм подкрепял 9 месеца. Нещата, които е направил, са добри за държавата. Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства, изисква да водиш такава политика. За последните дни бяха изхарчени над 2 млрд. Може да останем без пари за пенсии.

Адски ме натъжава, че правителството и парламентът не искат да четат доклада на МВФ.

Аз съм правил 5 бюджета на Столична община и 12 бюджета на България. Много добре знам къде и как да погледна“, добави Борисов.

„Главният секретар винаги е имал моята подкрепа“, така той коментира подадената оставка от Живко Коцев.

„От 3 години нямам и познат в митниците. Всичко беше изчегъртано. Според мен клановете в момента, които са там, се бият“, добави Борисов по горещата тема с митниците.

„С тези хора не знам как ще си говорим след това“, каза отсече лидерът на ГЕРБ, визирайки ПП-ДБ, и  направи кратка ретроспекция на водените преговори за извършването на ротация.

„След като отидоха с Мария Габриел при президента, една седмица по-късно Рая Назарян показа подписаното от нас споразумение. След това водихме преговори, в които за 4 министри имаше спор от наша страна – Йоловски, Василев Тагарев и Румен Радев.

Вчера показах на Лорер SMS от Асен Василев, в който ми каза, че е на линия да говорим. Той дойде. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава. Собственоръчно на мястото на Христо Гаджев написах Тагарев, на мястото на Жечо Станков написах Румен Радев.

Ако отговорът за това правителство е “да”, как ще се разправям с ГЕРБ е моята работа. Казаха, че искат Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бачварова. Заради един министър отидохме на избори“, припомни Борисов. 

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук