Премиерът Бойко Борисов коментира във Варна мотива си да приеме оставките на тримата министри – на транспорта, на вътрешните работи и на регионалното министерство, след тежката катастрофа в Своге, при която загинаха 17 души.
 
„Имаше времена, когато БСП премиерът им играеше хоро, когато бяха загинали в катастрофа войничета. Спомняме си кой беше вътрешен министър тогава“, каза той по повод критиките на опозицията и искането за оставка на целия кабинет.
 
„Има безспорен факт – 17 души са загинали. Има въпроси. Министър Нанков е прекрасен специалист, може би един от най-добрите в сферата. Може ли ние да обясним на хората, че 5 писма са пратени и нямаме сила да отидем и да ги накараме да ремонтират пътя – щели сме да загубим гаранциите, сега загубихме 17 човека. Ще отиде и ще се разхожда там на пешеходната пътека, докато не дойдат да свършат работа. Сиреч, трябва да сме неотклоними от това, когато има риск“, категоричен беше Борисов.
 
„БСП да говорят строителство просто е смешно. Още им ремонтираме тяхното строителство. Да отидат на мостовете на „Тракия“, на „Хемус“, от 30-40 години са, да видят какво правим в момента“, подкани той опозицията.
 
„На тяхната съвет тежи това, която са правили или не са правили. Ние трябва да си гледаме нас си“, допълни Борисов.
 
Според него, регионалното министерство е можело да повика полиция, прокуратура да спре пътя. „Можеше. Не го направиха, затова ще се понесе политическа отговорност“, обясни той.

Цветанов захапа БСП за министерските оставки: Столетницата да носи политическа отговорност- такова нещо няма! (ВИДЕО) 

„Неслучайно всички са на разпит и се повдигат обвинения. Но ние трябва да си понесем тази отговорност, чрез министъра, политическа“, каза премиерът. „Колко години говорим за коланите в автобусите?“, попита още той.  



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!