Каво ви казвахме ние? Преди броиха 3 процента колко време, за да изкарат ИТН преди нас с флашките от чужбина. Сега обаче не го казваме ние, защото толкова по-голяма е разликата между нас и тях, че каквото и да направят, каквито и кодове да държат, ГЕРБ е първи.

Това заяви от Стара Загора лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вижте тоталната изолация, в която изпаднаха ПП. Отказаха се от тях ИТН, които набраха огромна скорост само за няколко месеца. Отказаха се БСП", каза той.

"Бог ми е свидетел, не съм вярвал, че мога да цитирам тази партия. Те се държат обаче в пъти по-достойно и морално от тези хора. Жените са по-мъдрата част от обществото. Добре, че ви има, защото ако се разчиташе на нас, човечество нямаше да има", добави той.

"Оставете защо пак нашите жени разработиха темата Джемкорп. Повтаряме тази тема, защото това е много виден начин на мислене. Това е като мотив да тръгнеш да правиш все едно кражба. Цитирам бандата на Оушън от г-н Петков. Той явно такива филми гледа и е напред с материала. Как са мислили тия хора? Това е фаталното колеги. Отиваш, взимаш приятеля си, завеждаш го в гранитна зала на МС, и му даваш 1 млрд. долара поръчка и цялата енергетика в ръце. Ако Слави не ги беше свалил, след година две всичко щеше да е приключено. Искам да видите начина им на мислене", заяви Борисов.

"Той тръгва и арестува. Та той няма такава функция. Тогава спрях да им искам и оставката, защото главният сектретар казал, че дори не е знаел за ареста. Сиреч този, който трябва да организира и ръководи акциите на МВР не знае и няма план. Какво върховенство на закона е това?", запита лидерът на ГЕРБ.

"Тоя който е на власт, без да има професионално ръководство, да си решава да свидетелства и да си арестува. Като чух и главсекът се отчаят. Тези хора си заложили първа точка върховенство на закона. Днес Слави казва, че Петков разбира властта еднолично и цялата да е негова", заяви бившият премиер.

"Ако Свиленски беше казал, че Борисов е държал кодовете, днес щеше да има протести и разправии. Медиите днес не го излъчват по новините. Петков показва, че нищо бяло няма в тях", каза той.

„Все пак има хора, които са гласували за тях, но Свиленски правилно им каза, че накрая ще останат с 15 души като ДБ. Гроздан Караджов каза как са грабили какви схеми са правили. Сега излезе Свиленски, Нинова. Не трябва да говорим за коалиция с тях, а дали трябва въобще да ги има“, смята Борисов.

По думите му ПП всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, толкова повече далаверите им излизат на светло. „Те направят сметка да правят правителство с твори мандат. Те имат заедно двете партии с няколко депутата повече от ГЕРБ. Какво правителство ще направят. Те знаят ли как работи системата, как ще внасят закони и кой ще им ги подкрепи. Те се бъркат сега със служебното правителство“, каза той.

„Служебното правителство не е подчинено на парламента, а на Радев. Министрите от добра воля идват на парламентарен контрол. Ако не дойдат ние какво ще им направим? Ще им искаме оставка. Радев ще каже, като я искате, направете си редовно правителство“, каза Борисов.

По думите му има значение да се подпише документ с 20-30-40 точки какво ще се гласува, ако се отвори бюджета или какво ще направи едно правителство и то в кратък срок, за няколко месеца. Тогава няма значение кой е в него, защото то е за кратко и само да свърши определени задачи. Така няма да се оцапаме с коалиция, която не искаме.

Аз вече имам проблем в партията. Христо Иванов казал, че в ГЕРБ има две крила. Аз имам две ръце, не са крила. Едните били искали коалиция с ДПС, другите не. Вие от кои крила сте? Той като няма какво да каже, говори такива неща. Знаете ли колко му е тежко на Иванов, като вчера е чул как Петков е продал кодовете, ако Прокуратурата слуша за какво става въпрос.

Това е търговия с власт и един трябва да понесе наказателна отговорност. Това е висша степен на корупция – да откраднеш изборите. Не го казваме ние, а коалиционните им партньори. Аз съм склонен да им вярвам. Нали им чух предложенията –Ако Борисов го няма сме готови с ГЕРБ. Ама това си е моята партия. За Европа е важно ние да се върнем, най-вече заради границата. Не говорим за Шенген. Има и по-тежък сценарии“, каза той.

Според него има вариант да се излезе от капана. Ако те не ни подкрепят за първия мандат, няма шанс. Има шанс с техния мандат - втори, но подписваме документ какво ще се прави", каза той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук