Не е ли най-добре за етническата толерантност да направим така, че хората в малките села, независимо коя партия е лидер там, да се чувстват добре. Колко сме дали за София, Пловдив, за Варна? Това заяви в ефира на bTV министър-председателят Бойко Борисов по повод на въпрос защо се отпускат толкова милиони на градове и села, в които кметовете са на ДПС и ГЕРБ.
"Реформаторите получават пари за Монтана за Добрич. Какво значение има на коя партия са кметовете, щом са от българските граждани. Дали ни харесва или не, населението е смесено. Повечето кметове в тези райони просто са на ДПС или ГЕРБ. Има един независим във Велики Преслав, който е подкрепен от БСП и съм му обещал милион и половина. Вижте, там живеят хора и те трябва да живеят по-добре" заяви премиерът.

Той заяви, че строителството на магистрали ще продължи с пълна сила и ще е съобразено с всички закони, не само политически, но и природни. Той уточни, че буквално се мисли за всяка тревичка, рибка, птичка и костенурка и как строенето да не ги засегне.

"Моля се на Бог да опазим България от мигрантската вълна. Не мога да си обясня политически така да се заяждат. Каня ги всички политици да видят какво става всяака нощ на границата. Стотици диверсанти. Какво да направим се питам. За това се моля", заяви Борисов.

На финала на разговора Бойко запита Хекимян: "Говорихме за Корнелия, за Татяна Дончева, за ген. Радев, за Радан. Можеше и Каракачанов да пуснете, да го порекламирате и него малко", завърши с усмивка Борисов.