"Това, което чух вчера от колегите, вече не е меморандум, а подготвен материал, върху който се водят преговори. Водим преговори всеки ден, но сега съм разочарован от колегите от "Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ), защото провалят строежа на ядрената централа.

Гласуваха против, което не е добър знак", това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Бойко Борисов. 

"Запознах се вече с меморандума. И точно ми е като попската работа, където един поп казва - няма да гледате какво правя, а ще слушате какво говоря.

Парцелиране на държавата и Ники да пътува: Лъснаха опорките в меморандума на ПП-ДБ

В него пише, че кандидатурите трябва да са прозрачни, непартийни, неярки, експертни. Даже съм си отбелязал някои" - каза Борисов и извади лист, на който уточни, че "си е записал някои от назначенията на ПП-ДБ.

"Те изпратиха Станислав Тодоров за шеф на най-големия регулатор – КЕВР. Депутат от ПП, ярка политическа фигура", изтъкна Борисов.

„А пък за Петър Петров да не говорим - основен участник в предизборната кампания, депутат от ПП, за заместник-шеф на ДАНС. Като около месец с г-н Петков водихме разговори да ме убеди, че той трябва да стане шеф на ДАНС. Виждате ли колко са непартийни, прозрачни, експертни?“, попита той.

„И г-н Гюров в БНБ – ярка политическа фигура. Завчера по кой прозрачен принцип избраха шефа на АДФИ? Къде се произнесоха неправителствените организации? Чий глас чухме? С кого се консултираха? А шефа на митниците? Може да е добър, ама защо смениха стария?“, продължи Борисов.

„Чрез своите говорители – защото имат много говорители и много подкрепящи ги медии, те пръскат тези в общественото съзнание, че това са някакви борци за чистота. А всичките им действия до този момент показват точно обратното“, добави той.

Борисов припомни, че ГЕРБ е докарал за вицепремиер българския еврокомисар Мария Габриел. От своя страна ПП-ДБ са вкарали в Министерския съвет ярки политически фигури като акад. Николай Денков, Асен Василев, Андрей Цеков, Георги Гвоздейков.

„Сиреч нито един от тези принципи не е спазен. Нито един. Иначе звучи много добре. И аз потвърждавам, че ние сме точно за това. Въпросът е, че дяволът чете така Евангелието. Дадох ви факти, оборете ме. Кажете – не сте прав, г-н Борисов. Те действат точно обратното“, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук