Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изброи изказванията на протестните партии преди изборите и след това на извънреден брифинг на ГЕРБ.

"Който има време да слуша, който няма - да не слуша. 10 април 2021 г. Корнелия Нинова по БНТ: Ако Слави Трифонов предложи кабинет и му е необходима нашата подкрепа, ние ще му я дадем.

На 13 юли - БСП казва няма да подкрепи правителство и мерките, предложени от Слави Трифонов. 20 април 2021 Манолова казва: Кабинетът ще бъде предложен от Слави Трифонов. Ще има подкрепа и над нея няма да има никакви чадъри и договорки. На 13 юли Манолова дава предложение - която партия вземе мандата, да предложи кабинет.

На 13 юли Хаджигенов каза: Отказваме да участваме във фейсбук република, шоу република, мерси, това е нещо, срещу което се борим.

На 18 април 2021 Христо Иванов: Демократична България очаква от Слави Трифонов кабинет на промяната. Слави е най-готин.

На 24 април Иванов продължава: "Да, България" има силен потенциал да подкрепи управление на промяната на "Има такъв народ". Същият този господин каза: Искам да поздравя избирателите и колегите от ИТН за подобрения резултат.

Ако някъде има спад с милиони, то е при Слави Трифонов. В гърдите си всеки ден се биеше, че са го подкрепили 2 млн. българи на референдума. 

А какво е казал Борисов на 30 юни в с. Вълнаре: "Когато българите, и Манолова, и Иванов са българи, осъзнаят кой стои зад Слави Трифонов, ще бъде късно.

"Ето какво е казал Бойко Борисов на 30 юни в село Вълнари: Когато българите осъзнаят кой стои зад Слави Трифонов, ще бъде късно. Това е казал Бойко Борисов. В Дулово казва същото. В смесените райони, ако видите как са преливани гласове към Слави Трифонов, ще се върнете на моето изказване кой стои зад Слави Трифонов. Борисов казва на 12 юли:

Не очаквам ИТН въобще да успее да прокара правителството. Планът е Бойко Рашков да вилнее, докато изчегърта колкото може повече. На 13 юли уважаемият Тошко Йорданов, в "Капитал", Мисия 121. Неслучайно Христо е в средата, а Мая вляво", показа Борисов.

Абе хора, вие щяхте да ме чегъртате, аз не ви искам , вие сте токсични, през всичкия този рекет и тормоз, който продължава и сега. Новото синьо, къде е в 16 области, 8 има Слави.
 

„И сега какъв е планът - да продължи бойкорашковщината, минековщината, за да може едноличната диктатура на Радев да продължава. Единствените, които се биха с партия ИТН е партия ГЕРБ,

Откъде-накъде ми говорите за служебна джипка на 16 г при свръхскъпия мерцедес на Радев.

Не подкрепяме правителство – остава Бойко Рашков, подкрепяме правителство – Слави. Кое е по-малкото зло?!“, запита риторично Борисов.

„Умолявам те, Христо, умолявам всички скафандри. Ако оставите народа на Румен Радев. Стотици милиони левове похарчихме за изборите, а няма за лекарите. Ако ни вкарате в нови избори, водени от Румен Радев, ще съсипем държавата.
 

„Единият си назначил 16 съветници и си прави кабинета по фън шуй. Съберете се, нямаме бюджет, трябва да имаме план, вижте какво става във Франция, Гърция, хиляди ваксини ще бъдат хвърлени в канала. Направете си правителство, поемете си отговорността, че 2 месеца говорихте срещу Бойко и ГЕРБ. Една дума нямаше срещу Слави и кой стои зад него. Управлението на държавата не е шоу. Това е много къртовска работа, много експертна работа. При мен всичко беше във възход, каза Борисов.

„Умолявам те, Слави, направи правителство с 40 министри. Пропуснал си МОСВ. Направи по 1 министър на реките, по 1 на водите, следователите, прокурорите, да има за всички. Айде не за 40, 41 министри. Умолявам те, братко, дай им постове на тия, ще съсипят държава“, обърна се Борисов към лидера на ИТН.