Ние сме били винаги за обединение на всички демократични сили. Егото се оказа по-силно от желанието за обединение. Това каза Божидар Лукарски в предаването Лице в лице по bTV
Не съм адвокат на Кунева, но тя отдавна е споделяла с мен, че иска да даде път на по-младите. Не съм усетил да се притеснява по т. нар. спиране на порите. Доволен съм от събирането с Глас народен. Вкарват свежа и нетрадиционна нотка в нашия консерватизъм. Светльо Витков е разбрал, че хората трябва да се обединяват. С това е по-добър от Радан Кънев. Програмата на РБ в частта й за културата е от „Глас Народен”. Отдавна съм слушал „Хиподил”. 

Не МС са органите, които да правят ревизия на обществените поръчки. Както имат забележки, да ги оправят към органите. Няма да ги казвам, за да не им давам безплатен юридически съвет. Ревизия се прави заради изборите. Голяма част от ревизираните сме срещу тези, които ще се изправим на изборите-тези от БСП. Жельо Бойчев върти километраж на „Славянска” в министерство на икономиката. На изборите го прах като куцо пиле домат.  Всичко е ясно, това отвсякъде е правителство, зад което стои „Позитано”.

Винаги е трудно да се работи в коалиция. Бъдещето е на коалиция и у нас и в Европа. Трябва да се отговаря и за грешките на партньора. Трябва да се правят компромиси в политически план. Ние сме разсъждавали в четиригодишен план за машинно гласуване. Основната му задача е да снабди с машини. Ако не го направи правителството, трябва да му се потърси отговорност.