Още в ранни зори в неделния ден съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков реши да започне да се оправдава за обвиненията от страна на депутата от БСП Георги Свиленски.

БЛИЦ припомня, че в петъчният ден червеният народен представител хвърли бомба, казвайки, че Петков му е отправил тайно и нагло предложение, свързано с изборите и кода на машините.

Вече няколко дни наред бившият премиер от ПП търси други виновни, но не и себе си.

Именно по повод днешното му участие в сутрешния блок на bTV политическият пиар Нидал Алгафари написа следното в личния си фейсбук профил: „Цитат от изказване на Кирил Петков - "Идеята е да се манипулират изборите за да се вземат обществените средства на българите и реално да им се откраднат парите".

Каза го спокойно и много ясно. 

Защо да вярвам, че той, чрез кодовете, които щял да даде, не цели именно това“.

Коментар за днешното участие, че и за поведението на Петков като цяло, направи и журналистката Калина Андролова.

„Добро утро! Събудих се с Кирил Петков по бТВ. Няма отърване. Трябва да умееш да губиш. Ако умееш да губиш, неминуемо по-нататък и ще спечелиш. Когато не умееш да губиш, и натискаш алармата докрай, до пръсване на действителността, не позволяваш на ума ти да натрупва опит, да ползва загубата за растеж. Слизаш надолу без да можеш да превърнеш спускането в упражнение за изкачване“, написа тя във Фейсбук.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук