"Днес не сме обсъждали имена. Не е ясно кой ще е следващият правосъден министър, но се разбрахме какво ще върши", това заяви Крум Зарков след срещата между "Има такъв народ" (ИТН) и "БСП за България".

БЛИЦ припомня, че експертните групи на двете партии разговоряха в парламента по темите правосъдна реформа, борба с корупцията и външна политика. За правосъдната реформа вече имаше срещи на ИТН с "Демократична България" и с "Изправи се БГ! Ние идваме!".
  
Нинова с неочаквана идея: Иска с Манолова и Иванов заедно да...

"Няма да имаме проблем занапред. Представихме изготвените от БСП проекти, мислим, че са съгласни с повечето от тях. Срещнахме се на експертно ниво с ИТН, за да обсъдим една от ключовите теми - "Правосъдие". Считам, че днес свършихме много добра работа", добави Зарков.

"Целим да запознаем останалите парламентарни групи с цялостната политика в сектори, за да може, когато се взема решение "за" или "против" някаква политическа подкрепа, да са напълно наясно какво смята да прави "Има такъв народ" в различни сектори - какви реформи, какви институционални промени, особено в сектор "Правосъдие", посочи Радостин Василев от ИТН в началото на разговорите с левицата.

Той изрази надежда хоризонтът на това Народно събрание да е по-дълъг и правната комисия в парламента да има по-голяма възможност за законодателни действия.

БЛИЦ уточнява, че краят на срещата между ИТН и БСП идва минути, след като лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов избухна срещи лидерът на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов и го обвини, че е взривил обстановката и тласка страната към нови избори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!