Всички чужди посланици са извикани днес в 12 часа на разговор с премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов, съобщава "Монитор".

Разговорът ще се проведе в Министерския съвет. Премиерът иска да запознае дипломатите с разследването на убийството на Виктория Маринова в Русе. И да поиска да спре кампанията срещу България. В последните дни няколко посолства, включително това на САЩ, излязоха с позиции срещу България заради убийството на журналистката Виктория.

Премиерът Бойко Борисов, както вече информира БЛИЦ, осъди прибързания и без доказателства европейския натиск около убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова и съобщи, че ще постави въпроса пред Европейската народна партия (ЕНП). Ще имаме сериозен разговор в ЕНП, като отида там, заяви още Борисов

”Умишлено не разговарях с хората в Брюксел през тези дни. Те ни разсипаха от туитър. Ще имаме сериозен разговор в Европейската народна партия, като отида там”, каза Борисов на извънреден брифинг в сряда, на който бяха представени резултатите от разследването на бруталното убийство.

”В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно…Много неща мога да кажа, но те ще минат добрия тон. С нищо не сме заслужили като държава, така да бъдем охулени”, допълни Борисов. По думите му българи са очернили собствената си държава ”по най-гаден начин”.

Във вторник германската полиция задържа по българско искане 21-годишния Северин Красимиров, който е засечен по ДНК анализ. Основната версия е, че става въпрос за спонтанно сексуално нападение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ